,,Co nevíš Nebojsa ti poradí“

Občanské sdružení D.R.A.K. z.s. vydalo v letošním roce, knihu

Medvídek Nebojsa –  ,,Co nevíš, Nebojsa ti poradí“.

Kniha je určena rodičům dětí od narození do tří let věku dítěte.

Text knihy byl zpracován v jednoduchém jazykovém podání, aby při čtení nezdržoval a byl pochopitelný. Ke každé z kapitol vývoje dítěte je přiřazen obrázek s medvídkem Nebojsou, který vykonává v daný věk dítěte určitou aktivitu. Autory knihy jsou zaměstnanci občanského sdružení  D.R.A.K. z.s., kteří se denně setkávají v terénu s potřebami rodičů, dětí  a jejich rodin. Dále pak samotná cílová skupina, pro kterou je kniha určena. Ilustraci knihy s motivy medvídka Nebojsy tvořila kolegyně z chráněné dílny. Kniha bude distribuována zdarma, v edici 150 kusů, vybraným rodinám . Ke knize dostanou rodiče pro dítě  textilního medvěda Nebojsu, který knihu provází. Textilní hračku medvěda Nebojsu, šijí zaměstnanci chráněných dílen o.s. D.R.A.K. z.s. Cílem celého projektu je zvýšit rodičovské kompetence a snížit sekundární postižení dětí v rodinách, které žijí na pokraji sociálního vyloučení, či jsou již sociálně vyloučené.

Kniha bude přeložena do německého, anglického a romského jazyka, bude distribuována jako produkt s textilním medvědem partnerskými organizacemi v zahraničí. Připravujeme vydání v ukrajinském jazyce.

Cena knihy a textilního medvěda Nebojsy, jako produktu  má hodnotu 300,-Kč. Více informací lze získat na webových a facebookových stránkách organizace.

Finančně byl projekt podpořen:

Krajským úřadem Libereckého kraje – oddělení sociální práce

Nadačním fondem Lasvit

Pojišťovnou Kooperativa a.s.

Díky finanční podpoře donátorů, měli zaměstnanci chráněných dílen práci v době, které není jednoduchá. Děkujeme, že můžeme dělat pro druhé.  💛🐉