Život s kompenzační pomůckou D.R.A.K.

15 vystavujících organizací přilákalo více jak 150 účastníků  na výstavu kompenzačních pomůcek dne 29.2.2024, která proběhla v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Odborníci  a široká veřejnost měli možnost získat nové informace k prevenci zdraví, které poskytla všeobecná zdravotní pojišťovna, Státní zdravotní ústav Liberec  a zdravotní mediátoři o.s. D.R.A.K. z.s. .

Dále návštěvníci výstavy  měli možnost  si vyzkoušet kompenzační pomůcky, získat informaci kdo pomůcku předepisuje a zda je hrazena ze zdravotního pojištění.

Úřad práce Liberec představil projekt, který pomáhá nalézt osobám se zdravotním postižením práci. Technická univerzita Liberec představila činnost Akademické poradny pro studenty se zdravotním postižením. Národní rada osob se zdravotním postižením představila možnosti obhajob práv osob se zdravotním postižením. Firma ze Sedlčan představila didaktické knížky pro děti se zdravotním postižením a hlavně knihu pro zdravé děti, kde se mohou dozvědět o tom, že mezi námi žijí i děti s postižením. Výstava kompenzačních pomůcek proběhla v rámci Týdnů pro neziskový prostor. Všem, kteří se na výstavě podíleli a výstavu navštívili děkujeme.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *