Den otevřených dveří

V pátek 4.9. 2020 se v prostorách našeho sdružení konal den otevřených dveří. Ze začátku bylo počasí proti nám a i přesto, že podle předpovědi mělo být jasno a slunečno, tak celé dopoledne propršelo. Odpoledne se naštěstí vyjasnilo, proto mohl plánovaný program pokračovat beze změn. Hostů přišlo opravdu hodně a my pevně věříme, že se u nás dobře bavili. Během dne probíhaly komentované prohlídky našich prostor, výtvarné dílničky pro děti nebo například vernisáž obrazů Zdeňka Daniela. K dispozici byl také bufet s občerstvením, stánek s koláči a teplými nápoji, které v chladném dopoledním počasí zahřály. Návštěvníci si s sebou také mohli odnést něco pěkného v podobě výrobků, které se u nás prodávaly. Svůj stánek u nás mělo Občanské sdružení TulipánJizerská Levandulovna, firma Patobox s.r.o. a také samozřejmě i my.

Úvodní slovo měl pan Vlastimil Harapes, baletní mistr a patron našeho sdružení, kterému děkujeme za účast a milá slova o nás. Dále se role moderátora chopil pan Mgr. Martin Korych, odborný ředitel pro sociální služby, představil v krátkosti naše sdružení a uvedl první bod programu, kterým bylo taneční vystoupení dětí z tanečního kroužku Koalice romských reprezentantů LK. Po tanečním vystoupení přišla opět na řadu kapela JUST MOVE, která nás svou hudbou doprovázela po celé konání akce.

Kolem druhé hodiny byl slavnostně vyhlášen výsledek výtvarné soutěže o malbu, která zdobí naší garáž. Na slavnostní odhalení se přišel podívat i hejtman Libereckého kraje Martin Půta a primátor města Liberce Ing. Jaroslav Zámečník, CSc. . Velmi děkujeme za účast!

Po odhalení návrhu a skupinovém focení už následovala jen zábava a poslední taneční vystoupení mládeže z romské komunity. Příjemnou a pohodovou atmosféru i nadále zajišťovala kapela JUST MOVE a také víno, kterého byl dostatek.

Pokud jste se nemohli v pátek přijít podívat osobně, tak přidáváme pár fotek, na které se můžete podívat. Pokud jste u nás byli, dejte nám vědět jak se Vám u nás líbilo! 🙂

Den otevřených dveří

O.s. D.R.A.K. z.s. zastoupený panem Ladislavem Kořínkem, předsedou organizace Vás zve na Den otevřených dveří!

Den otevřených dveří proběhne v pátek 4. září 2020 od 10:00 hodin. Připraven je bohatý program. Po dobu trvání akce jsou možné prohlídky celého objektu, včetně našich chráněných dílen. V rámci mezinárodní spolupráce představíme naše zahraniční partnery z Německa, Itálie a Řecka. Chybět nebude ani taneční vystoupení dětí a mládeže z Koalice romských reprezentantů libereckého kraje, kteří si pro nás připravili taneční sestavy. V rámci kulturního obohacení budete moci obdivovat  obrazy architekta a malíře Zdeňka Daniela, jež se velmi podílel na novém projektu našeho sdružení, který bude veřejnosti představen právě na dni otevřených dveří. V odpoledních hodinách je připraven program s našim patronem Vlastimilem Harapesem, který přijal pozvání a poctí nás svou přítomností. Pro děti budou připraveny kreativní dílničky nebo sportovní aktivity na zahradě našeho areálu.

V průběhu konání akce bude možnost zakoupení výrobků z našich chráněných dílen, ale také od našich přátel ze Sdružení Tulipán, kteří zde budou mít svůj prodejní stánek. Pohodovou atmosféru během odpoledne bude zajišťovat kapela JUST MOVE se svou hudbou. A že byste u nás snad dostali hlad nebo žízeň? To nehrozí! Po celý den bude otevřen bufet s výborným občerstvením a pitím.

Rozhodně se máte na co těšit, tak už jen aby nám vyšlo pěkné počasí!

Těšíme se na setkání s Vámi!

Aktuality sledujte na https://www.facebook.com/events/229174421392622/